Online Özel Ders İçin En Popüler 8 Kurs
Yeni bir beceri edinmek ya da kendimizi geliştirmek için artık ne fiziksel bir sınıfa ne de bir çanta dolusu kitaba ihtiyacımız var. Online eğitim platformları sayesinde, artık istediğimiz derse istediğimiz yerden istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz.
Peki, online eğitim platformlarında hangi dersler öğrencilerin ilgisini daha fazla çekiyor? Günümüzde yatırım getirisi sağlayan popüler dersler hangisi?
1- E-Ticaret Kursları
Dünyamızın dijitalleşmesi ile birlikte ticaret de dijitalleşmeye başladı. Sadece Türkiye’de internetten alışveriş yapan insan sayısı 39,3 milyona ulaştı. Yıllık harcanan miktar ise 11,3 milyar dolar. Haliyle bugünlerde hem şirketlerin hem de insanların ilgisini çeken en büyük konuların başında e-ticaret geliyor.
Küçük ve büyük birçok işletmenin kendi ürünlerini veya hizmetlerini satabilmeleri için ihtiyaç duydukları e-ticaret siteleri, aynı zamanda birçok insanın kendi ekonomisini yaratabileceği bir fırsata dönüştü.
Dükkanını dijitale taşımak isteyen ya da kendini e-ticaret konusunda geliştirmek isteyen birçok insan soluğu online e-ticaret kurslarında almaya başladı. Bu da e-ticareti günümüzün en popüler derslerden biri haline getirdi.
2- SEO (Arama motoru optimizasyonu) Kursları
Arama motoru optimizasyonu (SEO), etkili bir dijital pazarlama aracına dönüştüğünden beri online eğitim platformlarının popüler derslerinden biri haline geldi. Her şirket, webmaster ya da içerik yazarı, SEO’nun ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve web siteleri için üretebileceği trafiğin potansiyelini anlamaya çalışıyor.
Günümüzde, SEO Uzmanı diyebileceğimiz insanların da ortaya çıkmasıyla birlikte internetteki SEO kurslarına olan ilgi bir hayli arttı. Artık işe alımlarda bir yetenek olarak aranan SEO, kuşkusuz, arama motorları var oldukça çağımızın en popüler derslerinden biri olarak kalmaya devam edecek.
3- WordPress – Web tasarımı
Dünyada 60 milyondan fazla insan WordPress kullanıyor. İnternet üzerindeki blogların, e-ticaret ve haber sitelerinin %34’ünü ise WordPress yazılımları oluşturuyor. Günlük hayatta karşılaştığımız tüm web projelerinin arkasından çıkan bu yazılım, günümüzün popüler ders içeriklerinden biri haline geldi.
İnsanların, blog açmak, kişisel site kurmak, kurumsal site yapmak ya da e-ticaret sitesi kurmak için WordPress’e yöneldikleri günümüzde, iyi bir WordPress dersi çok ses getirecektir.
Dünyada WordPress kadar ilgi çeken bir diğer konu ise web tasarımı. Kurumların ya da kişilerin dijital kimlikleri haline gelen web siteleri, hala iletişim, tanıtım ve satış için en önemli mecra olarak görülüyor. Bu yüzden web tasarım dersleri hala büyük bir ilgiyle takip ediliyor.
4- Yabancı dil kursları
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünyalarımız da hiç olmadığı kadar birbirine bağlanmaya başladı. Doğal olarak bu süreçte yabancı dile duyulan ihtiyaç da hızla arttı. Sadece Türkiye’de milyonlarca insan iş, kültür veya seyahat sebebiyle İngilizce öğrenmenin yollarını arıyor.
En popüler mobil uygulamalarda, en fazla izlenen Youtube videolarında, en çok tercih edilen eğitimlerde, her yerde yabancı dil eğitim içeriklerini görmek mümkün. Yabancı dil kurslarının uzun bir süre daha günümüzün popüler dersleri içerisinde yer alacağı kesin.
5- Oyun ve mobil uygulama geliştirme
Oyunların ve mobil uygulamaların toplam yıllık geliri 500 milyar doları aştı. Eskiden bir risk sermayesi olarak görülen bu alanlar artık en güvenilir pazarların başında geliyor. Önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edecek bu pazarlar haliyle insanların ilgisini de çekmeye başladı.
Dünyaca ünlü eğitim platformlarında en çok verilen kursların başında oyun ve mobil uygulama geliştirme dersleri geliyor. Ve insanların “geleceğin meslekleri”ne duyduğu bu ilgi uzun süre devam edecekmiş gibi gözüküyor.
6- Makine öğrenmesi
Yapay zeka, makine öğrenmesi, derin öğrenme gibi kavramlar da hayatımıza girmeye başladı. Özellikle makine öğrenmesi büyük bir iş kolu haline geldi. Günlük hayatta karşılaştığımız birçok web/mobil uygulamanın arkasında bir makine öğrenmesi yatıyor.
Örneğin, Facebook bize zaman tünelinde ne göstereceğini makine öğrenmesi sayesinde biliyor. Amazon hangi ürünlerini, Netflix hangi filmleri önereceğine yine bu algoritma ile karar veriyor.
Bu teknolojinin yapay zeka ile birlikte çağımıza yön vereceği düşünülünce, insanların makine öğrenme kurslarına gösterdiği bu ilgi, tıpkı oyun ve mobil uygulama geliştirmede olduğu gibi, uzun yıllar daha devam edecek gibi görünüyor.
7- Girişimcilik
Facebook, Google ve Twitter gibi teknoloji girişimlerinin çok kısa sürede dünyanın en pahalı şirketleri haline gelmesinin ardından “girişimcilik” çağımızın ruhu haline geldi. Herkesin birer girişimci olmak istediği günümüzde doğal olarak girişimcilik derslerine olan ilgi de artmış durumda.
Startup sahibi olan, kendi işini kurmak isteyen, girişimi için yatırım bulmak ya da projesine TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlardan destek almak isteyen herkes girişimcilik eğitimlerine katılmaya özen gösteriyor. Bu da girişimciliği online özel ders sektörünün en popüler kurslarından biri haline getiriyor.
8- Photoshop – Grafik Tasarım
Görsel materyaller dijital çağda, iş dünyasının başlıca ürünleri haline geldiler. Doğal olarak grafik tasarım yeteneklerine sahip insanlara duyulan ihtiyaç da artmaya başladı. Eskiden sadece art direktörlerde aranan yetenekler, artık sosyal medyacılarda, içerik yazarlarında ve daha birçok iş kolunda aranmaya başlandı.
Ayrıca, photoshop, video edit, illüstrasyon vb. görsel disiplinler birer iş kolu olmanın ötesinde aynı zamanda sıkça icra edilen birer hobiye dönüştüler. Yaşam boyu öğrenmenin insanı daha zengin, daha mutlu ve daha donanımlı hale getirdiği günümüzde, grafik tasarım kurslarının popülerliği gittikçe artıyor.
Hangi Online Özel Ders Sistemini Seçmelisiniz?
Vedubox Özel Ders Sistemi, internet aracılığıyla özel ders vermek isteyenleri öğrencileriyle buluşturan bir platform olarak geliştirilmiştir. Vedubox ile online sınıfı oluşturmak 1 dakika sürer. Eğitmen platformu kolayca yöneterek istediği ders içeriklerini öğrencileriyle hızla paylaşabilir. Bu içerikler; video, doküman, etkileşimli video gibi farklı formatlarda olabilir.
Iyzico ve Paypal gibi online ödeme sistemleriyle uyumlu platform üzerinden farklı bir e-ticaret sistemine gerek olmadan eğitim satışı yapılabilir ve güvenle gelir elde edilebilir. Üstelik bu sistem, eğitmenlerin gelir raporunu sunarak kazanç tablosunu görmesini sağlar.